Nieuws

27-04-2010 15:38

Videobeelden Domburg

 Tijdens de wedstrijd in Domburg reed Geert Plender met een helmcamera.

Dat leverde enkele leuke beelden op. (ik ben nummer 63 ;-))

19-04-2010 12:44

KPN Inline Cup Domburg

  Gisteren ging het skeelerseizoen van start in Domburg. Na de perikelen van de afgelopen weken had ik bij het losfietsen 's ochtends vrij goede benen, hoewel het linkerbeen nog wel minder kracht had dan het rechter.

Met de nieuwe ploeg (Rick en Ted vervangen Dirk en Simon) stonden we voltallig aan de start en spraken we af om toch te proberen mee te doen voorin vandaag. Bij de eerste kopgroep kon Rick meespringen. Deze kopgroep werd echter snel terug ingelopen. De tweede kopgroep was er eentje met alle favorieten in: Sjoerd Huisman, Arjan Smit,... Ted sprong mee met deze kopgroep, en ze namen onmiddellijk 15 seconden voorsprong. Toen Crispijn Ariëns, de cupwinnaar van vorig jaar, de jump naar de kopgroep waagde was Wannes heel attent, en hij sprong mee. Samen konden ze de kloof met de kopgroep nog overbruggen.

Aangezien van alle grote ploegen een mannetje mee zat voorin zat de wedstrijd in het peloton goed op slot. Rob, Rick en ikzelf handhaafden ons voorin het peloton, en sprongen af en toe mee met een groepje dat telkens werd ingelopen. Telkens viel het weer stil, waardoor de kopgroep ons dubbelde. We probeerden nog wat te werken, maar om de finale niet te vervalsen moesten we vroeger afsprinten. Dit hadden we niet gehoord, waardoor de bel voor de laatste ronde als een complete verrassing kwam. Ik probeerde nog met Rob en Rick naar voor te rijden, maar in de smalle straatjes was dit nagenoeg onmogelijk. Ik eindigde als 22e, maar kon niet voluit doorsprinten, doordat er geen plaats was om te passeren.

In de kopgroep zat Wannes ook ingesloten, waardoor hij 4e eindigde in de eindsprint. Ted werd 7e.

Uiteindelijk een goede eerste wedstrijd met de ploeg. Ook mijn gevoel zat goed,ook al was het nadat de kopgroep weggereden was niet meer zo'n lastige wedstrijd voor ons.

15-04-2010 13:05

Start skeelerseizoen

Komende zaterdag start mijn skeelerseizoen met de eerste KPN inline cup in Domburg.

De laatste voorbereiding verliep niet helemaal zoals het moest, door de blessure aan de voet. De afgelopen dagen sukkel ik dan weer met een heel stijve nek, waardoor skeeleren heel moeilijk lukt. Ik hoop dat het tegen zaterdag helemaal in orde is, zodat ik wel kan starten in Domburg.

Voor wie eens een kijkje wil komen nemen: www.domburgonwheels.nl

 

09-04-2010 09:08

Goede evolutie

 Gelukkig kan ik goed nieuws brengen hier, want ik heb blijkbaar geluk gehad met de voetblessure. Gisteren en vandaag is deze aan een snel tempo gaan genezen, waardoor ik er vandaag, vrijdag, bijna geen last meer van heb. Morgenochtend doe ik nog een test op de fiets, en 's namiddags of ten laatste zondag wil ik terug gaan skeeleren.

Al bij al heb ik maar 1 dag niet getraind door deze blessure, alle andere dagen heb ik gewoon verder getraind op de fiets. Voor de conditie zal het dus niet heel erg zijn.

Ook de openingswedstrijd komt niet in gevaar. Volgende week om 19u start het skeelerseizoen met de wedstrijd in Domburg. Niet zo ver van Eeklo, dus de ideale gelegenheid voor iedereen om eens een kijkje te komen nemen. De organisatie doet er alles aan om er weer een even mooi evenement van te maken als andere jaren. Meer info kunnen jullie vinden op https://www.domburgonwheels.nl

06-04-2010 12:01

Voetblessure

 Zoals jullie in onderstaand berichtje kunnen lezen wordt mijn voorbereiding op het skeelerseizoen dat binnen 2 weken start eventjes verstoord. De voorbereiding verliep goed, maar de hark speelt dus even spelbreker. Zondag en maandag voelde de voet echt niet goed aan, maar vandaag gaat het merkelijk beter. Vanmiddag probeer ik al eventjes te fietsen, en ik hoop tegen het weekend weer te kunnen skeeleren.

Ik maak me dus voorlopig nog weinig zorgen. Het seizoen is nog niet bezig en duurt nog lang, dus het kan nog wel goed komen.

06-04-2010 11:42

Trainingsweekend in Eeklo

 Van www.welovetoskate.nl:

Afgelopen weekend was het team (met uitzondering van Wannes Van Praet, die Trois Pistes reed) aan de slag in Eeklo. Het huis van Sven werd dit weekend een skeelerhotel, om voor het seizoen elkaar beter te leren kennen, en natuurlijk goed te kunnen trainen.

Zaterdag leek het weer roet in het eten te gaan gooien, maar konden we toch een uurtje indoor skeeleren, en een drietal uurtjes fietsen, in echt "Vlaanderenweer" Ondanks het feit dat Rick twee keer lek reed konden we er toch een mooie training van maken, en we konden deze training zelfs afsluiten met een deugddoend zonnetje erbij. 's Avonds gingen we dan met z'n allen, en met enkele mensen van de plaatselijke skeelerclub een hapje eten.

Ook zondag begon met regen. Toen Sven hout ging halen voor het haardvuur sloeg het noodlot toe. Hij verloor zijn evenwicht, struikelde, stootte een hark om en ging met z'n voet op de hark staan. Resultaat: hark door de voet, en direct richting hospitaal. Het trainen was meteen over. De andere jongens konden gelukkig wel nog 2 skeelertraining afwerken. 's Avonds gingen we dan met z'n allen naar de Candlelightskating georganiseerd door de plaatselijke skeelerclub. Een feestje op skates, waar Sven DJ is. Leuk sfeertje daar!

Maandag werden er ook twee skeelertrainingen afgewerkt en probeerde Sven al even te fietsen. Dit ging nog niet super, maar vermoedelijk zal Sven vanaf komend weekend gewoon wel weer gewoon kunnen skeeleren. De voet geneest immers goed.

Het was uiteindelijk een geslaagd weekend, en het belooft een leuk seizoen te worden. Op naar Domburg!


 

19-03-2010 10:01

Skeelerkalender

Binnen een kleine maand, op zaterdag 17 april, wordt het skeelerseizoen op gang geschoten in Domburg.

We zijn dus ook al volop op de skeelers aan het trainen, en ook de planningen voor volgend seizoen worden stilaan gemaakt.

Tijdens het paasweekend bereiden we met de ploeg het seizoen voor met een trainingsstage in Eeklo. We hopen op goed weer zodat we veel kunnen skeeleren, maar ook een fietstraining naar de start van de Ronde Van Vlaanderen staat natuurlijk op het programma.

Het seizoen zal voor mij opnieuw voornamelijk bestaan uit wedstrijden in Nederland, maar ik heb ook een aantal Belgische wedstrijden in mijn kalender opgenomen. Zo wil ik dit seizoen ook het Belgisch kampioenschap op de piste (Oostende) en op de weg (Tienen) gaan rijden. Ook de driedaagse in Oostende staat volledig op het programma dit jaar.

Mijn volledige kalender kan je HIER bekijken.
 

17-03-2010 11:45

Nabeschouwing winter

 Met de eerste mooie lentedag is het het ideale moment om de winter af te sluiten met een nabeschouwing. Deze zal korter zijn dan ik voor het seizoen gehoopt had. Ik begon het schaatsseizoen wel goed, door 3/4 van de wedstrijd mee te rijden tijdens mijn eerste B-koers in Heerenveen. In Amsterdam, tijdens de tweede wedstrijd kon ik zelfs al uitrijden rond de dertigste plaats.

Na Amsterdam begon echter de miserie. Ik sukkelde van verkoudheid naar sinusitis naar griep.. Hierdoor kon ik tot half december nooit trainen zoals ik zou gewild hebben, en ook de wedstrijden die ik reed waren stuk voor stuk niet goed. Ik voelde dat ik meer moest kunnen, maar kon het niet. De beslissing om half december de wedstrijden te laten voor wat het was, en gewoon wat rust te nemen om daarna de basis terug goed te krijgen met het oog op het skeelerseizoen was achteraf gezien de juiste keuze.

Tijdens de natuurijsperiode konden we 5 dagen goed trainen op de Boerekreek. Goed voor 300 natuurijskilometers. Na deze periode trainde ik vooral op de fiets en op skeelers. Na de snowboardreis ging ik nog 1 keer schaatsen als voorbereiding op het BK marathon. Ik had niet echt verwachtingen maar reed een heel sterke wedstrijd met een zilveren medaille als resultaat. Het gevoel tijdens de wedstrijd stelde mij gerust. Ik ben denk ik weer wat sterker geworden, en ben weer vol gemotiveerd om deze lijn door te trekken naar het skeelerseizoen toe.

 

07-03-2010 00:40

Zilver op het BK marathon

 Na een hele tijd geen of minder nieuws eindelijk nog eens goed nieuws.

Ik ben zaterdag tweede geworden op het BK marathon in Breda. Het goud was voor Kris Schildermans, het brons was na een rommelige afsprintprocedure voor Jean-Luc Ostyn.

Al van bij het begin van de wedstrijd viel Kris Schildermans aan. Hij pakte meteen een meter of 20, die ik tot mijn eigen verbazing goed kon dichtrijden. Ook Arnold Stam pikte zijn wagonnetje aan. Kris en ik waren de voornaamste locomotieven en we pakten samen een ronde op een peloton dat niet stil viel. In het peloton moesten we allebei even uitblazen van de inspanning. Kris viel halfkoers nog eens aan, op een moment dat ik juist helemaal stilviel, doordat ik mijn plaats in het peloton weer wou innemen na een ronde op kop. Hierdoor had hij direct een 30m voor. Ik naderde nog tot op 10m, maar toen verzuurden de benen volledig, en moest ik hem laten rijden. Hij nam nog een tweede rondje, en zo was de titel gaan vliegen.

Verliezen van een schaatsprof is echter zeker geen schande, en ik ben dan ook heel blij met mijn zilveren medaille. Een opsteker voor het komende skeelerseizoen, waar ik deze lijn wil gaan doortrekken.

Foto's: Helena Van Wassenhove

22-02-2010 21:04

Snowboarden in La Joue du Loup

Om de batterijen nog even op te laden tussen schaatsseizoen (dat er eigenlijk niet echt één was) en skeelerseizoen zijn we een weekje gaan snowboarden in La Joue Du Loup. Het was super! Onderstaande beelden zeggen genoeg.