Nieuws

11-01-2010 21:48

Night-skating op de Boerekreek!

 

Klik op de diashow voor grotere foto's en filmpjes.

10-01-2010 21:50

Natuurijs!

Het bleef hier de laatste tijd weer vrij stil. Mensen die me volgen op Twitter of Facebook merkten echter wel dat ik helemaal niet stil heb gezeten. Niet alleen heb ik in december op de fiets goed gewerkt aan de basisconditie. Sinds afgelopen week kan er ook geschaatst worden op natuurijs. Op de Kraenepoel en de Boerekreek heb ik de afgelopen dagen heel goed getraind, met 40-55km per dag.

Zo kon ik woensdagavond schaatsen op de Kraenepoel tot het donker was. Zaterdagochtend was ik als eerste op de Boerekreek, en ook toen was het nog donker. Onderstaande foto's geven daar een goed beeld van.

Vandaag schaatste ik samen met Frank een goeie 55km waarvan ongeveer de helft toen het al donker was. Er is immers in Friesland ook een "tochtje" waar de eerste kilometers ook in het donker afgelegd worden.

Hopelijk kunnen we de komende dagen nog veel genieten van het natuurijs.


Klik op de slideshow voor grotere foto's en filmpjes!

 

30-12-2009 19:44

Beste wensen

 

20-12-2009 21:22

Winterpret

De sneeuw mag dan wel schaatsen op natuurijs onmogelijk maken, ik heb er de afgelopen dagen enorm van genoten. Ik heb 3 dagen op rij in desneeuw gefietst. Mijn nieuwe mountainbike heeft dus zijn dienst al bewezen. Enkele sfeerfoto's (klik voor volledige foto)

Posted using Mobypicture.com

Posted using Mobypicture.com

Posted using Mobypicture.com

Posted using Mobypicture.com

Posted using Mobypicture.com

 

 

13-12-2009 21:44

Marathon Cup Breda

Dit weekend reed ik in Breda de marathon die normaalgezien mijn doel was voor deze winter. Hier wou ik goed zijn, maar zoals jullie hier al kunnen lezen heeft het lot daar anders over beslist. Ik wou toch starten, omdat er ook een aantal mensen naar deze wedstrijd kwamen kijken, en omdat het eens "dichtbij" was.

Ik had voor het eerst sinds lang weer het gevoel in het eerste kwart van de wedstrijd dat ik aan het schaatsen was en reed vrij makkelijk mee. Toen het tempo de hoogte in ging liepen mijn benen echter heel snel vol, en werd het schaatsen harken, vooral in de bochten. Halfkoers moest ik dus het peloton laten gaan, en was mijn wedstrijd afgelopen. Een gevolg van het gebrek aan conditie, door de ziekte en antibioticakuren de afgelopen weken.

De komende weken ga ik van dag tot dag bekijken hoe het loopt in training. Ook qua wedstrijden bekijk ik van dag tot dag wat ik wel niet ga doen. Het skeelerseizoen blijft primeren, en daar wil ik naartoe werken. Natuurlijk zullen een aantal schaatswedstrijden ook nog in deze voorbereiding passen.

Enne, als de vrieskou doorzet dan zou het wel eens kunnen dat het een hele drukke kerstvakantie wordt. 't Zou wel mooi zijn: natuurijs en 14 dagen verlof! We hopen!

10-12-2009 11:48

Het is niet mijn winter

 Gisteren stond op het complex van Flevonice in Biddinghuizen een "natuurijswedstrijd" op het programma. Hier ligt midden in de polder een kunstijsbaan van 5 kilometer lang. Als je dit ziet begrijp je niet dat er in België nog geeneens een baan van 400m kan komen.

Ik had er naar uitgekeken om hier te starten. De wedstrijd van 65km over rondjes van 5km moest mij immers beter liggen dan het constant rondjes draaien op een 400-meterbaan.

Niets bleek echter minder waar, na 3 rondes was de wedstrijd voor mij al afgelopen. Ik werd er gewoon uitgereden. Is het omwille van het feit dat ik ziek geweest ben? Is het omwille van het feit dat ik het gevoel had op natte kasseien te skeeleren in plaats van echt te schaatsen? Is het omdat ik door de drukte reeds een hele tijd niet naar de massage kon en mijn rug volledig geblokkeerd zat? Is het..... Allemaal vragen die door mijn hoofd spoken, maar vooral de vraag: "Zou ik me niet beter gewoon op het skeeleren concentreren." Ik wacht nog even af en probeer komende zaterdag in Breda nog eens te starten, maar ik zal dit weekend conclusies moeten trekken.

1 ding staat vast. Ik skeeler graag, ik schaats graag, en zal de beiden blijven doen. Ik blijf echter vooral skeeleraar, en ik zal de komende dagen moeten uitmaken welke plaats ik dat schaatsen in de toekomst binnen mijn skeelercarrière wil gaan geven.

27-11-2009 19:44

Alweer forfait. Griep deze keer.

 Het lijkt mijn winter niet te gaan worden. Dinsdagavond voelde ik me weer erg belabberd, en bleek ik licht koorts te maken. Woensdag ging ik nog naar school maar voelde al snel dat het niet helemaal goed zat. 's Middags had ik reeds hogere koorts, en ik ben dan ook maar naar de dokter gegaan. Licht grieperig, met een infectie op mijn luchtwegen. Gelukkig niet weer antibiotica, maar wel weer verplichte rust. De afgelopen dagen heb ik meer geslapen dan wat anders. Vandaag heb ik weer wat eetlust, maar de wedstrijd in Amsterdam morgen laat ik dus aan mij voorbij gaan. Ik ga nu eerst alles goed laten genezen in de hoop toch nog een paar schaatswedstrijden op volle sterkte te kunnen meedoen. Het is nog niet echt mijn winter geweest, maar nu is goed uitzieken de eerste bekommernis. Wat het nog wordt dit schaatsseizoen zullen we wel zien. Het skeelerseizoen blijft nog steeds primeren.

23-11-2009 21:03

Marathon Cup Hoorn

 Afgelopen weekend stond in Hoorn opnieuw een wedstrijd op het programma. De afgelopen week had ik niet echt kunnen doortrainen. Ik voelde me nog steeds niet helemaal in orde, en had pas afgelopen vrijdag weer het gevoel een klein beetje kracht in de benen te hebben.

Het gevoel op het ijs zaterdag was niet slecht, maar het tempo in de wedstrijd lag gewoon te hoog. Ik kon ook nog steeds niet dat extraatje aan kracht opbrengen om de snelle rondes goed door te komen. Ik kon aanklampen tot half koers maar moest dan de groep laten gaan. Mijn maximum hartslag en gemiddelde hartslag in de wedstrijd lagen slechts een paar slagen uiteen! Niet echt normaal dus, en de oorzaak is niet ver te zoeken!

Zondag en maandag kon ik wel weer goed trainen, en ik hoop dus een van de komende weken de vorm terug te vinden, om er zeker tegen de "thuiswedstrijd" in Breda op 12 december weer helemaal klaar voor te zijn. Komende week staat er weer een wedstrijd in Amsterdam op het programma, en die baan lag me wel.

15-11-2009 21:44

Marathon Cup Den Haag

 De afgelopen week had ik rustig de trainingen hervat. Vanaf donderdag had ik het gevoel weer beter te zijn, maar ook meteen het gevoel dat 2 weken antibiotica en verplichte rust me geen goed hadden gedaan. Nu ja, geen ramp, er zijn nog genoeg wedstrijden, en het zomerseizoen blijft momenteel primeren.

Ik had wel zin om de wedstrijd in Den Haag te rijden, dus besloot dat ook te doen, ookal voelde ik al bij het losfietsen 's ochtends dat ik niet echt wedstrijdwaardige benen had.

Ook in de wedstrijd zelf voelde ik direct dat het mijn dagje niet zou worden. Ik kon het tempo mee volgen, maar kon mezelf niet moe maken. Het extra beetje kracht dat nodig is om de echt moeilijke momenten tijdens de snelle rondes mee te kunnen rijden ontbrak me. Het werd dus aanklampen, en een aantal keer viel het peloton stil op het juiste moment. Met nog 30 ronden te gaan moest ik echter de groep (die toen al flink was uitgedund) laten rijden. Gezien de omstandigheden niet slecht, maar ook niet goed. Op naar beter!

 

05-11-2009 19:05

Ziek - part 2!

 Nadat ik maandag na een uur teruggekeerd was op fietstraining en dinsdag na een goed halfuur met hoofdpijn de schaatstraining gestaakt had ben ik toch maar even naar de dokter gegaan. Sinusitis is het verdict. Antibiotica en nog een boel andere medicatie zorgen er dus voor dat ik deze vakantie moet rusten, en niet kan trainen zoals ik gepland had. Dat steekt mij dus enorm tegen, maar het is niet anders. Vandaag voel ik me voor het eerst terug vrij goed. Nog wel moe, maar geen hoofdpijn meer en ademen gaat ook al vrij normaal.

Ik heb dus wel besloten om komende zaterdag in Deventer niet te schaatsen, maar volledig uit te zieken en op 14 november in Den Haag te hervatten. Morgen probeer ik rustig even te fietsen om te kijken of dat al lukt. Rustig beginnen zal de boodschap zijn.