KPN Inline Cup Domburg

19-04-2010 12:44

  Gisteren ging het skeelerseizoen van start in Domburg. Na de perikelen van de afgelopen weken had ik bij het losfietsen 's ochtends vrij goede benen, hoewel het linkerbeen nog wel minder kracht had dan het rechter.

Met de nieuwe ploeg (Rick en Ted vervangen Dirk en Simon) stonden we voltallig aan de start en spraken we af om toch te proberen mee te doen voorin vandaag. Bij de eerste kopgroep kon Rick meespringen. Deze kopgroep werd echter snel terug ingelopen. De tweede kopgroep was er eentje met alle favorieten in: Sjoerd Huisman, Arjan Smit,... Ted sprong mee met deze kopgroep, en ze namen onmiddellijk 15 seconden voorsprong. Toen Crispijn Ariëns, de cupwinnaar van vorig jaar, de jump naar de kopgroep waagde was Wannes heel attent, en hij sprong mee. Samen konden ze de kloof met de kopgroep nog overbruggen.

Aangezien van alle grote ploegen een mannetje mee zat voorin zat de wedstrijd in het peloton goed op slot. Rob, Rick en ikzelf handhaafden ons voorin het peloton, en sprongen af en toe mee met een groepje dat telkens werd ingelopen. Telkens viel het weer stil, waardoor de kopgroep ons dubbelde. We probeerden nog wat te werken, maar om de finale niet te vervalsen moesten we vroeger afsprinten. Dit hadden we niet gehoord, waardoor de bel voor de laatste ronde als een complete verrassing kwam. Ik probeerde nog met Rob en Rick naar voor te rijden, maar in de smalle straatjes was dit nagenoeg onmogelijk. Ik eindigde als 22e, maar kon niet voluit doorsprinten, doordat er geen plaats was om te passeren.

In de kopgroep zat Wannes ook ingesloten, waardoor hij 4e eindigde in de eindsprint. Ted werd 7e.

Uiteindelijk een goede eerste wedstrijd met de ploeg. Ook mijn gevoel zat goed,ook al was het nadat de kopgroep weggereden was niet meer zo'n lastige wedstrijd voor ons.