Nieuws

18-01-2009 22:10

Mediacollectie :-)

Zo, het is er dit weekend van gekomen om eens alle uitzendingen die in de media waren naar aanleiding van het natuurijs vorige week te bundelen. Speciaal voor de Hollanders onder ons, de "ik kijk geen TV"-personen, of degenen die het gewoon nog eens terug willen zien.

15-01-2009 10:42

Te gast bij AVS

Gisteren was ik te gast in het AVS-programma Visite. De beelden hiervan kan je hieronder bekijken.

13-01-2009 12:53

Woensdag te gast op AVS

Hmhm, wat is me dat... Nooit gedacht dat een schaatsoverwinning me ooit zoveel aandacht zou opleveren. Niet enkel de onderstaande krantenartikels, maar ook op nieuwsuitzendingen, radio, sportweekend,... De beeldverslagen ga ik proberen bundelen en hoop ik komend weekend op de site te kunnen plaatsen.

Morgen, woensdag word ik trouwens verwacht in het programma "Op visite" bij de regionale televisie, waar ze me naar aanleiding van de overwinning willen interviewen. Dit programma gaat live om 15u30 en wordt daarna een aantal keer herhaald. Ook deze beelden zal ik proberen op de site te plaatsen, maar als je kan kijk gerust live!

Het Nieuwsblad 1

Het Nieuwsblad 2

Het Laatste Nieuws

Sporza

Gazet Van Antwerpen

Het Belang van Limburg

De Standaard

De Morgen

Skatepodium

Schaatspeloton

 

En dan ook nog op enkele blogs en sites:

Wielertoerist.be (forum)

Wielertoerist.be

Merijenniezere

Huub

Skating Sisters

Leven op Pluto

Ijsverwachting

 

11-01-2009 20:45

Belgisch Kampioen!

Vandaag werd op de Kraenepoel in Aalter het Belgisch/Vlaams Kampioenschap gereden.

Deze wedstrijd ging over 30 ronden van 1km. De eerste 10 km was het wat aftasten, met af en toe een prikje, maar niet echt doorrijden. De wedstrijd van gisteren zat nog serieus in de benen, maar hoe verder we reden hoe beter ik werd. Ik besloot dus om, met het rondebord op 20, te gaan aanvallen. Bedoeling was om met een groepje weg te raken. Ik raakte echter alleen voorop en besloot dan maar om vol door te gaan. Met nog 20km te gaan was dit riskant, maar het loonde. Ik bleef de hele wedstrijd weg en wist deze te winnen.

Wat daarna gebeurde is nauwelijks te beschrijven, en ook ongelofelijk. Nationale radio, nationale TV, kranten, ... allemaal berichten ze over mijn titel. Ik ga al deze reacties later deze week bundelen en ook op deze site zetten. Nu ga ik nog een avondje genieten, maar niet vooraleer ik alle mensen bedankt heb die mij gefeliciteerd hebben vandaag, via mail, SMS,... En in het bijzonder alle mensen die er waren deze ochtend, om het live mee te maken. Echt waar bedankt, ik hoop dat jullie de sfeer van het schaatsen hebben kunnen proeven, en dat het duidelijk is waarom ik deze sport zo de max vind.

Hieronder alvast een link naar het fotoalbum van deze ochtend. (klik op de foto)


10-01-2009 14:54

7e plaats in Goes

Vanochtend een historisch moment in mijn korte schaatscarriere meegemaakt. Mijn allereerste wedstrijd op natuurijs. Een heel ander gevoel dan het ijs op de kunstbanen, met de scheuren in het ijs inbegrepen.

De wedstrijd deze ochtend, die over 45 minuten en 1 ronde (van 3km) ging was goed bezet, met toch wel een tiental Top- en Eerste Divisie rijders. Onder andere het team van Gibo-Beka, Choose2Achieve en Mijnten waren present. In de wedstrijd kon ik vrij goed meerijden. Ik sprong zelfs een aantal keer weg, of ging mee met een groepje. Wat ik wel merkte is dat ik minder lang door kon gaan dan normaal. De vele pijnstillers, en de laatste week op bed, zullen daar zeker voor iets tussen zitten...

Er was een kopgroep van 2 man, met daarbij een man van Gibo-Beka. Deze vlucht werd perfect beschermd door de ploegmaats. Bij het ingaan van de laatste ronde trapte ik nog in een scheur waardoor ik helemaal uit mijn ritme was, en helemaal achterin het peloton verzeild geraakte. Ik kon nog opschuiven maar dat kostte heel wat krachten. In het laatste rechte stuk ging Teun Sweere de sprint heel vroeg aan. Ik twijfelde even maar ging toen toch mee. Resultaat: een 5e plaats in de eindsprint, dus een uiteindelijk 7e plaats. Dit was gezien de omstandigheden zeker een goed resultaat. Morgen de tweede natuurijswedstrijd op de Kraenepoel in Aalter.

 

KLIK HIER VOOR EEN FILMPJE

 

(Foto's met dank aan Vincent Riemersma. Meer volgt later.)

09-01-2009 22:16

Wedstrijd op de Kraenepoel zondag.

Hallo allemaal,

 

Aangezien er heel wat mensen zijn die mij al eens gezegd hebben dat ze graag eens een schaatswedstrijd van dichtbij willen zien maar het te ver vinden om naar Nederland te rijden: hier komt jullie kans.

Komende zondag 11 januari wordt in Aalter op de Kraenepoel een wedstrijd georganiseerd. Ik rijd mee bij de wedstrijdrijders en start dus om 9u30. Dit is een alternatief Belgisch Kampioenschap. Kom gerust eens kijken. Als je zelf wat kan schaatsen kan je trouwens ook meedoen. Hieronder het programma.

Misschien tot dan?

SCHAATSWEDSTRIJD !

Zondag 11 Januari Kraenepoel te Aalter

(Inschrijving in de tent op het ijs)

Start licentiehouders (A) om 9,30h

Afstand: 30 ronden

Start geoefende rijders(BC & Dames)

om 10,30h

Afstand: 15 ronden

Start recreanten (voor iedereen ongeacht leeftijd of het type schaats)

om 11,30h

Afstand: 15 ronden

Er zijn prijzen voor de 3 podiumplaatsen van de eerste wedstrijd, de tweede wedstrijd en voor de Dames. De prijzen worden ter beschikking gesteld door Schaats-skeeler-en fietsshop CIJSOUW uit Oostburg.

08-01-2009 21:49

Dat kan ik missen als...

inderdaad, kiespijn,... Maandagochtend bij het ontbijt schoot er ineens een pijnscheut in een tand waar ik al regelmatig problemen mee had. Op weg naar school begon het steeds meer pijn te doen en uiteindelijk hield ik het lesgeven maar een kwartiertje vol. Daarna heb ik een collega gewaarschuwd omdat ik helemaal slecht werd van de pijn.

Aangezien deze tand al meermaals een boosdoener was heeft de tandarts hem er uit gehaald. Geen gezellig werkje, want hij zat heel goed vast. Dinsdagochtend nog een half dagje gerecupereerd van een nacht met veel pijn en in de namiddag dan toch naar school vertrokken. Dat had ik beter niet gedaan want 's avonds en vooral 's nachts had ik weer enorm veel pijn.

Op woensdag kon ik dus opnieuw naar de tandarts, die de tweede fase van de werken deed, en me toch aanraadde op donderdag ook niet naar school te gaan. Ik heb deze keer maar geluisterd.

Gelukkig begint de pijn nu weg te gaan, alleen eten lukt nog niet heel goed. Hopelijk ben ik op zaterdag voldoende hersteld want dan zou ik graag de natuurijswedstrijd in Goes meedoen. 't Is al erg genoeg dat ik door die tandpijn maandag, dinsdag, woensdag en donderdag niet heb kunnen schaatsen op natuurijs.

04-01-2009 00:20

Overwinning in Eindhoven

Vanavond wist ik in Eindhoven de vierde regiomarathon op mijn naam te schrijven. Dankzij de kilometers op natuurijs had ik een vrij goed ijsgevoel in de benen en wist ik 3 rondes te pakken op de nummer 2 en 4 rondes op de nummer 3 in de wedstrijd. Deze overwinning levert me bij afwezigheid van Rik Koppelaar vermoedelijk ook opnieuw de leidersplaats op in de regiocompetitie die ik kwijtspeelde toen ik door de sneeuw een marathon moest laten schieten. Met nog 2 marathons te gaan is het doel natuurlijk deze leidersplaats vol houden.

 

 
03-01-2009 12:02

Schaatsen op natuurijs.

De afgelopen dagen heb ik al een aantal keer op het natuurijs geschaatst. Dinsdag was dat op de Kraenepoel in Aalter, die er niet echt goed bij lag. Gisteren heb ik dan in totaal 80km geschaatst op de Oude Leie in Astene. Het ijs hier was in de voormiddag heel goed. In de namiddag begon het iets te gevaarlijk te worden, en toen er een koppel door het ijs ging heb ik het toch maar voor bekeken gehouden. Het leverde wel enkele mooie plaatjes op.

02-01-2009 19:23

Beste wensen