Nieuws

05-11-2008 19:24

Een beetje beeldmateriaal

De meeste foto's van afgelopen vrijdag zijn mislukt. Onderbelicht, en niet scherp. Om goede schaatsfoto's te nemen moet je al bijna een professioneel toestel hebben, en dat heb ik dus niet. Wel enkele video's, en fotootjes van tijdens het interview.

01-11-2008 12:40

Eerste regiowedstrijd, direct prijs!

Op de terugweg van Groningen stopte ik even in Breda om de eerste regiomarathon van het seizoen mee te rijden. Ik bleef gespaard van file waardoor ik nog eventjes op het ijs kon voor de wedstrijd. Marieke was nog aan het schaatsen, maar groot was mijn verrassing toen ik ook nonkel Dirk zag schaatsen. Hij had voor het eerst sinds 1995 zijn schaatsen nog eens uit de kast gehaald en was dus met m'n tante en neefje speciaal naar Breda gekomen om wat te schaatsen en dan naar m'n wedstrijd te kijken. Een heel leuke verrassing. De druk was direct wat hoger. :-)

In de wedstrijd ging Rik Koppelaar direct aanvallen. Ik ken Rik van het skeeleren, en ook van vorig jaar op de schaatsen en wist dus dat ik mee moest. Samen reden we een ronde voorsprong bijeen en omdat het peloton stilviel als we er bij kwamen namen we ook nog een tweede ronde voorsprong, door goed samen te werken. Gelukkig wist nonkel Dirk me te zeggen dat ook Teun Sweere en Rene Kolbach dezelfde voorsprong hadden. Rik en ik namen dus nog een rondje op het peloton maar ook Teun en Rene deden dat.

We gingen dus naar een finale met z'n vieren. 5 ronden, met alleen de 4 koplopers, want het peloton had vroeger afgesprint. Bij het ingaan van deze 5 ronden kwamen Rene en Rik ten val. Teun en ik wachtten ze op zodat de finale over 2 ronden toch met z'n vieren kon gereden worden. Een beetje sportiviteit kan geen kwaad. Toen ik met nog anderhalve ronde te gaan op kop kwam te zitten zette ik aan, en er kwam niemand meer over. Mijn eerste overwinning op het ijs was een feit. Leuk, om op die manier een stageweek af te sluiten.

Meer beeldmateriaal komt in de loop van de week wel. Ik ga er vanmiddag even op uit met Helena. We hebben het verdiend. :-)

01-11-2008 12:34

Groningen, dag 5

De laatste dag in Groningen moest een rustige dag worden. Afdrukken maken voor mijn nieuwe skeelerschoenen, en een beetje fietsen, meer stond er niet op het programma.

Ik had gipsrolletjes voorzien voor de afdrukken. Ik had er echter niet genoeg mee voor mijn grote voeten, waardoor de afdruk niet stevig genoeg was. Geen paniek, Frank had nog gipskousen om afdrukken te maken. De eerste afdruk kostte wat moeite maar het lukte heel goed, met een afdruk exact zoals mijn voet is, dankzij de nabewerking van Frank.

De tweede afdruk werd een groter probleem. De tweede sok die Frank mee had was hard geworden in de verpakking en dus onbruikbaar. Gelukkig had schaatswinkel Oosterhaven in Groningen nog sokken liggen, dus kon ik er daar halen. Ik nam er voor alle zekerheid 2 mee. Gelukkig maar want de eerste kous was zo strak dat we ze niet over mijn voet kregen. De tweede ging er gelukkig met veel moeite wel over, zodat ik nu 2 perfecte afdrukken heb. Nog eens merci, Frank. De afdrukken gaan nu richting Powerslide, waar ze er een paar fantastische schoenen van gaan maken. Moeilijk te geloven hé, als je naar onderstaande foto kijkt.

30-10-2008 22:28

Groningen, dag 4

Omdat zoveel mensen het hebben over het mooie huisje waarin ik verblijf wil ik toch even de andere kant van dat mooie huisje laten zien.

Tja, van 2 mannen in een huis kan je zoiets verwachten zeker. Neen, serieus, eigenlijk is het binnenin even gezellig als het er langs buiten uit ziet. Alleen heb ik in de kamer wat te veel spullen voor de plaats die er is. De keukenravage werd veroorzaakt doordat na een heerlijk zalmpje (goed gekookt Frank!) de afvoer dienst weigerde en we dus niet meer konden afwassen.

Vandaag heb ik weer wat gefietst samen met Frank. Deze avond heb ik dan een laatste training in Kardinge gedaan. Morgen nog even fietsen hier en dan 's avonds richting Breda voor de eerste echte wedstrijd van het jaar. (verslagje komt wel op zaterdag)

Foto's van de wedstrijd van gisteren kan je trouwens op mijn Facebook vinden.

29-10-2008 22:20

Groningen, dag 3

 Vandaag reeds de derde dag. De tijd vliegt hier vooruit. Deze ochtend voelde ik de training van gisteren toch nog goed in de benen zitten. Ik heb deze ochtend dus het losfietsen goed kunnen gebruiken. Onder een schitterend zonnetje was het heerlijk fietsen. Zo laadt een mens zijn batterijen goed op. Ik heb me deze ochtend ook een Nederlands telefoonnummer aangeschaft. Wie me graag wil bellen als ik in Nederland ben moet het maar eens vragen.

Deze avond mocht ik dan starten in de trainingsmarathon in Groningen. In drie groepen wordt er elke woensdag zo'n wedstrijd gereden. De jongens waar ik gisteren mee trainde vonden dat ik in groep 1 (de snelste groep) moest starten en dat deed ik dus ook. Voor de wedstrijd deed ik nog een deel van de rustige training van Frank mee als opwarming. De wedstrijd zelf zou ik zonder nummer rijden, en ik moest enkele ronden voor het einde uitstappen om het koersverloop niet te bepalen. Ik heb eigenlijk geen licentie in Groningen dus ik had al geluk dat ik mocht meedoen.

De wedstrijd zelf ging heel goed. Er werd een goed tempo gereden dat ik tot mijn verbazing vrij ontspannen kon meevolgen. Ik kon zelfs mee op kop rijden, en eventjes meegaan met een ontsnapping. Jammer dat ik niet mocht meesprinten, want ik had wel graag geweten wat dat had opgeleverd. Dat zal ik vrijdag in Breda wel zien. Foto's van de wedstrijd heb ik niet, omdat de lichtkwaliteit niet goed was.

Morgen nog een ijstraining en dan vrijdagavond wedstrijd in Breda. Morgen maken we hier ook de afdrukken voor mijn skeelerschoenen voor komend seizoen.

28-10-2008 21:58

Groningen, dag 2

Vandaag goed getraind. Deze ochtend een uurtje losgefietst, wat wel nodig was na de ijstraining van gisterenavond. Fietsen in een superlandschap trouwens, langs enkele hele mooie plaatsjes.

Na deze middag dan lekker gegeten te hebben, met een deugddoend middagdutje als dessert gingen we deze middag naar de ijsbaan. Vandaag werd er getraind op de topsporturen samen met Frank, Kevin, Robert en Jolanda. Egbert Post gaf de training. Een korte maar pittige training waar ik een goed gevoel aan over hield. Ik kon de snelheid volgen, waar ik verwacht had niet echt mee te kunnen.

Morgenavond rijd ik misschien als training een marathon mee hier in Groningen, maar dat moet nog even bekeken worden.

 

 

28-10-2008 10:13

Groningen, dag 1

De komende week zit ik in Groningen. De bedoeling is om van het weekje vakantie gebruik te maken om zoveel mogelijk op het ijs te staan, om daarna goed voorbereid aan de schaatswedstrijden te beginnen.

Ik reed gisteren eerst langs De Veste, de schaats, en skeelerwinkel die de ploeg sponsort waar ik volgend jaar bij rijd. Ik werd er super ontvangen door Gerrit (bedankt!). Ik heb me er ondertussen ook wat fiets- en schaatskledij aangeschaft.

Daarna reed ik door naar Kropswolde, tussen Zuidlaren en Groningen, waar Frank z'n huisje heeft deze winter. Een leuk huisje in een mooie omgeving.

Na het uitladen van de auto reden we naar Kardinge, de ijsbaan van Groningen voor de eerste schaatstraining. Ik was vrij moe maar het schaatsen zelf ging behoorlijk goed. Het was ook gezellig op de baan, met heel wat bekende gezichten uit het skeelerwereldje. Altijd leuk om eventjes bij te praten.

Nu gaan we eventjes fietsen om deze middag weer met losse spieren het ijs op te kunnen.

Ik probeer iedere dag een verslagje te schrijven op de site, maar het vinden van een internetconnectie valt hier niet altijd mee.

23-10-2008 21:12

Een nieuwe auto

We waren al een tijdje aan het rondkijken voor een nieuwere ruimere wagen, waarmee het transport van fietsen en dergelijke iets makkelijker zou worden toen we het mailtje kregen van de tante en nonkel van Helena: "Wij verkopen onze Kangoo."

Na het bekijken van de auto, en het feit dat er nog heel wat interesse was om mijn rode Colt over te kopen, beslisten we dat het de onze moest worden. Vanaf morgen rijd ik dus rond in een Renault Kangoo 1.6 DTI. Ideaal om de langere schaats- en skeelerverplaatsingen te maken, en ook zonder problemen over de Zwitserse bergpassen te geraken.

Komende week ga ik hem al eens goed testen. Ik trek immers naar Groningen om daar een weekje te trainen samen met Frank Fiers. Op vrijdag keer ik dan terug naar België en in het passeren rijd ik mijn eerste schaatswedstrijd van het seizoen in Breda.

Maar goed: hier de foto's (laat gerust een berichtje in het gastenboek achter met jouw mening over onze nieuwe bolide!)

 

 

20-10-2008 21:52

Druk, druk, druk,...

Foeifoeifoei Sven,

een nieuwe website en dan zo weinig updates voorzien. Ik weet het. Niet echt goed bezig, maar het was de afgelopen weken echt hectisch. De eerste schaatstraining, en vele fietstrainingen waren maar een klein deeltje van de drukte. Afgelopen zaterdag was er ons jaarlijkse clubfeest van Inline Skating Club Eeklo waar ik toch wel wat werk in gestoken heb. Het was dan ook een leuk feestje..

Ondertussen heb ik ook een groot deel van de schaatswedstrijden waar ik dit jaar in ga starten op de kalender gezet. Deze kan je ook op deze site vinden.

Verder ben ik de laatste dagen ook nog druk bezig met iets waar je woensdag of donderdag meer over zal kunnen lezen op deze site. Hou hem dus goed in de gaten.

13-10-2008 11:41

Friday Night Skate Parijs

Oeps, mijn nieuws is weg. Daarom zijn de artikeltjes op de site verdwenen. Het verslagje van Parijs is dus weg. Het filmpje niet.