Nieuws

13-04-2009 16:41

Holland Inline Cup Sloten

Afgelopen weekend was het zover. Het skeelerseizoen ging van start, en meteen goed, met een zware wedstrijd: "De 8 van Sloten".

6 rondjes van 11km stonden op het programma. Deze rondjes bleken achteraf 13km te zijn, wat de totale wedstrijdafstand meer dan 10km langer maakte.

Voor mij was het de eerste wedstrijd in het pak van mijn ploeg, De Veste - Powerslide. Een leuk moment, maar toch ook een moment waar altijd weer vraagtekens zijn, zo in het begin van het seizoen.

(Foto Nico Knijn)

Op het smalle parcours werd er van bij het begin goed doorgereden met de hele tijd door prikken en uitvalspogingen. Ik kwam vrij snel goed in mijn ritme en probeerde een aantal keer mee te springen. (zoals in onderstaand filmpje, ik ben de vierde die passeert)

 

Hier merkte ik wel het verschil tussen B- en A-rijders. Je moet echt veel harder rijden om echt weg te geraken, en mijn benen liepen dan ook vlug vol. In de stukken meewind haalden we snelheden bij de 50km/u. Dit kan je in onderstaand filmpje zien (ik zit halverwege het peloton)

 

Nadat de beslissende ontsnapping weg was deden de grote ploegen het peloton op slot waardoor het relatief rustig werd. Op het einde kon ploegmaat Rob Wessels nog ontsnappen. Ik zette me op kop van het peloton om zo tegenaanvallers tegen te houden, en dat lukte vrij goed, waardoor Rob 15e kon worden. De laatste km sprintte ik niet meer mee, door opkomende krampen. Uiteindelijk werd ik 39e, maar het gevoel na de eerste wedstrijd is zeker goed te noemen. Op naar de volgende, komend weekend in Domburg (het moment om eens te komen kijken!!)

met dank aan Helena voor de filmpjes en de foto's

08-04-2009 21:45

Start skeelerseizoen

Komende zaterdag start het skeelerseizoen, met de eerste Holland Inline Cup. De eerste van 5 zwaardere skeelerwedstrijden, om dit eindklassement. Samen met de World on Wheelscompetitie, die de Nederlandse criteriums verenigt zal dit mijn hoofddoel zijn dit seizoen. Ik wil hier samen met mijn ploeg, De Veste - Powerslide, zo goed mogelijk presteren.

Ik heb de afgelopen weken kunnen merken dat de basis er meer dan ooit is. Ook de snelheid, kracht en explosiviteit zit in dit vroege stadium van het seizoen al redelijk in de benen. Wat het in de wedstrijden zal brengen zal afwachten zijn. Ik ga hier voorlopig dus ook geen verwachtingen over uitspreken.

Voor wie graag eens een echte Hollandse skeelerwedstrijd van dichtbij bekijkt heb ik ook goed nieuws. Zaterdag 18 april rijden we immers in Domburg, in Zeeland. Niet ver, en ideaal dus om eens te komen kijken. Start daar is voorzien om 18u30

De andere wedstrijden van mijn Nederlandse programma kan je ook bekijken op de site, bij Programma en uitslagen. Hier zullen vermoedelijk nog enkele andere wedstrijden, niet meetellend voor de competities bij komen.

08-04-2009 21:39

Ronde Van Vlaanderen

Na een paar jaar niet te hebben deelgenomen aan de Ronde Van Vlaanderen voor wielertoeristen besloot ik om dit jaar toch nog eens mee te doen. Het mooie weer dat werd voorspeld zorgde voor wat extra motivatie. Bovendien is dit een ideaal moment om eens te testen hoe het met de basisconditie gesteld is. (hoewel ik de vorige week tijden de E-prijs al voelde dat deze wel OK is)

Het mooie weer viel wat tegen, waardoor warm aankleden toch wel een must was. Samen met Aäron vertrok ik rond 9u voor de 140 km. In het begin voelden de benen alles behalve goed. Iedere kasseistrook en helling ging het echter beter, en tegen dat we op de muur van Geraardsbergen kwamen reden we deze beiden eigenlijk bijna al fluitend op. Een geslaagde test dus.

22-03-2009 21:11

Geen nieuws, goed nieuws, hoewel...

Momenteel zit in in volle opbouw, en dat wil zeggen dat er niet veel noemenswaardig nieuws te melden valt.

De tweede week van maart ging volledig de mist in, vanwege ziekte. Een hardnekkige sinusitis met nog wat onsteking op de luchtwegen erbij (waar ik nu nog een beetje last van heb) maakte het onmogelijk om te trainen gedurende een dag of 5. De eerste dag waarop ik probeerde te trainen keerde ik na 10 minuten al terug, omdat ik helemaal slapjes was.

Afgelopen week kon ik wel goed trainen, met als hoogtepunt afgelopen weekend. Het Snelrolteam uit Amsteram kwam op stageweekend in Eeklo en had me gevraagd een beetje als gids te fungeren. Een mooie gelegenheid om eens met een grotere groep te trainen, en er een serieus trainingsweekend van te maken.

Vrijdagavond gingen we even indooren, in onze kleine en gladde skeelerhal. Vooral het partijtje inline-soccer op het einde was memorabel.

Op zaterdag was het tijd voor het serieuzere werk. Een tweetal uur op de skeelerpiste in de voormiddag, met het stralende lentezonnetje erbij. Vooral uit de paar 1000 meters kon ik opmaken dat ik op goede weg ben. Ook voor de snelrolmannen was het een geslaagde (voor sommigen allereerste) kennismaking met het pistewerk. In de namiddag nam ik hen mee voor een fietstochtje van een uurtje of twee (niet meer, niet minder hé mannen) door het Krekengebied. De wind die ondertussen stevig blies zorgde ervoor dat ze zicht thuis voelden. Zelfs een ommetje door Nederland (Eede) voor de mannen en vrouwen met heimwee ontbrak niet.

Zondag stond in de voormiddag een duurrit in Vinderhoute gepland. De stevige wind van gisterenmiddag was nog nadrukkelijker aanwezig nu, wat het een zware training maakte. Enkel in het gedeelte meewind konden we echter het zog van een fietser kiezen. Tegenwind kwamen we geen enkele fietster tegen waar we achter konden rijden (wat op zich een goed teken was)

Zondagmiddag heb ik nog een uurtje gefietst, om het trainingsweekend volledig geslaagd te maken. Alvast bedankt aan de mannen en vrouwen van het team voor het leuke weekend. Hopelijk binnenkort enkele foto's hier.

De komende 3 weken tot de eerste skeelerwedstrijd hoop ik op goed weer om verder de laatste basis te leggen naar het skeelerseizoen toe. In de week met skeelertrainingen, en in het weekend met langere fietstochten. Op het programma staan op zondag 29 maart de E3-prijs in Harelbeke, en op zaterdag 4 april de Ronde Van Vlaanderen.

27-02-2009 20:52

Updateje

Eens 2 weken stilte hier, het kan geen kwaad. :-)

Ik heb, ondanks mijn rustperiode, niet stilgezeten, en ben ondertussen ook al weer een week goed aan het trainen. Meer hierover later.

Tijdens de rustperiode heb ik mijn winterfiets een beetje opgewaardeerd. 't Is te zeggen, 't lijkt gewoon een nieuwe fiets. Ik heb met onderdelen van mijn oude Roger De Vlaeminck-fiets, die nu echt helemaal op was, en een splinternieuw frame dat ik voor een prikje op de kop kon tikken + wat andere tweedehands onderdelen mijn nieuwe winterfiets in elkaar gestoken:

Met onderstaande als resultaat. Ik heb de fiets afgelopen dinsdag grondig getest in de Vlaamse Ardennen waar hij 120 km en 12 hellingen voor de wielen geschoven kreeg. Een betere test kan je niet wensen, en hij is goed bevonden. Alleen heb ik ondertussen de 42 die er op zat vervangen door een 39 die ik nog liggen had, om toch iets meer op souplesse te kunnen klimmen.

 

Een andere bezigheid tijdens deze vakantie, tussen het trainen door was het maken van een website. Ik had vorige week al de site gemaakt van Cycling Team Grillhuisje . Deze week maakte ik een nieuwe site voor mijn skeelerploeg. De bestaande site was wat gedateerd geraakt en het was dus tijd voor een nieuwe site: www.welovetoskate.nl

De site werd door de ploegmaats op enthousiasme onthaald en zal dus door de verschillende rijders hopelijk up-to-date gehouden worden.

Iets minder nieuws kreeg ik op schaatsgebied deze week. Ik zou nog 2 wedstrijden schaatsen. Normaalgezien zou ik op dit moment in Breda moeten vertoeven, maar de wedstrijd werd op het laatste moment verplaatst en ik wist van niks. Op 7 maart is er nog een wedstrijd, maar naar alle waarschijnlijkheid ga ik dan op mini-stage met de ploeg, dus dat wil zeggen dat het schaatsseizoen afgelopen is. Ik heb vandaag dan ook voor de eerste keer geskeelerd. De piste lag nog gedeeltelijk nat, dus dat was nog meer wennen dan gewoonlijk, maar het ging al redelijk goed.

Nu nog hopen dat mijn nieuwe skeelers er vlug zijn, dan kan onderstaande foto in de praktijke omgezet worden en kan ik eindelijk op deftig materiaal gaan rijden.. :-) :-) :-)

 

15-02-2009 11:04

Duurtraining Vlaamse Ardennen

Gisteren was het echt geen weer om te rusten. Daarom wou ik een fietstochtje maken, in de Vlaamse Ardennen, die er ongetwijfeld bij zo'n prachtig weer schitterend uit zouden zien. Via een mailtje van Eddy merkte ik dat Merijenniezere ook op pad ging zaterdagmiddag. Ideaal dus. Ik ging onmiddelijk aan de slag en tekende een route uit die ons via Zulte (afspreekplaats bij David) naar de Holstraat, Kluisberg, Knokteberg, Paterberg, Korte Keer, La Houppe en de Steenberg zou brengen. Een ritje goed voor uiteindelijk een kleine 120km.

De rit zelf was zalig. Aan een mooi tempo tussen de hellingen door, en met een goed gevoel op de hellingen genoot ik van begin tot einde. De aanwezigheid van een stralend zonnetje speelde hier zeker in mee. Ook al zit ik in mijn rustperiode, ik ben er van overtuigd dat dit ritje me meer energie bezorgde dan een dag rusten. Zelfs het poetswerk aan de fiets achteraf (de wegen lagen hier en daar toch nog wat smerig) kon me niet schelen.

Bedankt Andy, David, Dirk, Jeroen en Pascal voor de companie. 't Was super!

07-02-2009 23:57

Eindwinst in regiocompetitie

Vanavond reed ik in Geleen de regiofinale. Bij de vorige wedstrijd in Geleen was de opkomst niet heel groot, en ook vanavond leek het zo te gaan worden. Leuke verrassing was dat Kenneth Van Steenbergen er ook was. Kenneth is misschien wel de meest talentvolle schaatser van België, maar moest wegens professionele bezigheden dit jaar wat gas terug nemen. Eens een schaatser, altijd een schaatser, dus Kenneth wil er volgend seizoen weer staan.

De wedstrijd zelf was een vrij saaie wedstrijd. Met nog 6 ronden op de teller probeerde ik weg te raken. Enkel Kenneth kon nog volgen. Doorzetten en proberen hem er af te rijden was mijn enige mogelijkheid. In de laatste bocht maakte ik een foutje en kwam Kenneth binnendoor. Even was ik ontgoocheld, maar lang duurde dat niet.

Met deze tweede plaats was ik nog meer zeker van de eindoverwinning in de regiocompetitie. Deze overwinning geeft me recht op een plaats in de landelijke competitie volgend jaar. Vermoedelijk zal ik dat ook wel doen.

Nu neem ik even rust, om dan via nog een paar laatste schaatswedstrijden non stop te kunnen doortrainen naar het skeelerseizoen toe.

04-02-2009 21:52

Huldiging verdienstelijke Eeklonaars

Afgelopen maandag werd ik gehuldigd op het stadhuis in Eeklo. Met 7 waren we, allemaal mensen uit Eeklo die Eeklo op verschillende manieren in de media brachten de afgelopen maanden. Een leuke attentie van het stadsbestuur, met vooral op de receptie achteraf enkele leuke gesprekken. Het verslagje van op AVS kan je hieronder bekijken.

02-02-2009 22:25

Stukje in AVS

In het AVS-sportnieuws van gisteren werd mijn overwinning in Breda even vermeld. Bekijk het stukje hieronder.

Vandaag werd ik op het stadhuis van Eeklo gehuldigd als verdienstelijke inwoner. Meer nieuws en foto's daarvan komen later deze week.

 

31-01-2009 08:38

Overwinning in Breda

Gisteren stond de voorlaatste marathon voor de regiocompetitie op het programma in Breda. Opnieuw een marathon die om 23u 's avonds start, dus een zwaar avondje. Tijdens het losfietsen had ik gevoeld dat ik goede benen had, maar tijdens het inlopen voelden de benen weer wat minder. Een beetje twijfel dus.

Op het ijs ging het wel goed. Na een paar rondjes om in het ritme te komen ging ik even aan de boom schudden. Ik kreeg Bastiaan Geurts mee in m'n zog, maar die wou of kon niet overnemen. Daarom besloot ik toen het peloton in zicht was, en ik bijna een ronde had genomen nog wat te versnellen. Met resultaat. Bastiaan moest zich laten terug zakken in het peloton en ik was de enige in wedstrijd met 1 ronde voorsprong.

Met nog een 25-tal (van de 60) ronden te gaan sprong Yordi Martens weg. Yordi is een talentvolle jonge schaatser dus ik wist dat ik die niet zomaar mocht laten rijden. We reden samen verder weg van het peloton. Toen we een halve ronde voorsprong hadden zat Yordi er een beetje door. Ik nam hem dus op sleeptouw voor de andere halve ronde en zo had ik 2 ronden voorsprong, en Yordi eentje.

Het is zo in schaatswedstrijden dat renners met rondes achterstand eerder afsprinten. Ik mocht dus helemaal alleen het laatste rondje rijden, een ererondje als het ware.

Dankzij deze uitslag zal ik nu zo goed als zeker volgende week in Geleen ook de regiocompetitie winnend afsluiten. Leuk extraatje.

Vooral leuk was dat ik vrij zwaar getraind had de voorbije weken, en toch na een tweetal rustiger dagen me direct vrij sterk voelde. Ik kon ook lang de hoge hartslagen volhouden zonder echt helemaal kapot te gaan.